Google Assistant چیست؟
Google Assistant دستیار صوتی اختصاصی شرکت گوگل است. در زمان انتشار فقط افزونهای برای Google Now بود که با به زبان آوردن جملهي Ok Google فعال میشد. بااینکه پروژه Google Now توسط گوگل لغو شد، ولی دستیار صوتی آن به فعالیت خود ادامه داد. دستیار گوگل در ماه می ۲۰۱۶ بهعنوان بخشی از برنامه پیامرسان هوشمند گوگل الو راهاندازی شد. بعد از مدت کوتاهی، دستیار گوگل در گوشیهای پیکسل گوگل ظاهر شد. در آن زمان فقط کاربران پیکسل میتوانستند از این دستیار استفاده کنند؛ اما امروزه، هرکسی که اندروید ۵ (لالیپاپ) یا نسخههای جدیدتر را داشته باشد میتواند گوگل اسیستنت را روی دستگاهش نصب کند. گوگل اسیستنت در حال حاضر از ۴۲ زبان دنیا به جزء فارسی پیروی میکند و خیلی عجیب اینکه زبان فارسی هنوز در این لیست غائب است.
گوگل اسیستنت مانند دستیارهای صوتی هوشمند دیگر همچون اپل سیری و آمازون الکسا و مایکروسافت کورتانا، وظایف متعددی را با دستورهای صوتی انجام میدهد. بهعنوانمثال، میتوان به ارائهی اطلاعات بر اساس درخواست کاربر و کاربردهایی همچون خرید آنلاین، رزرو رستوران و ارسال پیام بهجای کاربر اشاره کرد. البته امکان نوشتن دستورها برای گوگل اسیستنت هم وجود دارد و نمیتوان آن را ابزاری صرفاً صوتی دانست.
قابلیتهای دستیار مجاز گوگل
روش ارتباطی اصلی برای تعامل با «دستیار گوگل» از طریق صدای طبیعی میباشد، اگرچه از ورودی صفحهکلید نیز پشتیبانی میکند. دستیار گوگل قادر به انجام این کارها میباشد:
- جستجو در اینترنت
- زمانبندی وقایع و هشدارها
- تنظیمات سختافزاری روی دستگاه کاربر آن
- نشان دادن اطلاعات از حساب کاربری گوگل
- جمعآوری اطلاعات دیداری از طریق دوربین دستگاه
- پشتیبانی از خرید محصولات
- پشتیبانی از ارسال پول
- توانایی تشخیص آهنگها و ترانهها
- مدیریت دستگاه و خانه هوشمند شما
- ترجمه بهصورت بلادرنگ
- تشخیص اشیا
- خواندن اطلاعیههای شما
- اجرای اپلیکیشن
- ایجاد تماس تلفنی فوری
- گرفتن عکسهای سلفی
- خواندن اخبار آبوهوا
- ارسال پیام
- دسترسی به اطلاعات شخصی شما مانند وقایع از پیش تنظیمشده در تقویم
- پیدا کردن اطلاعاتی مانند نزدیکترین بانک یا گلفروشی به محل جغرافیایی شما
چگونه از گوگل اسیستنت استفاده کنیم؟
گوگل اسیستنت امروزه در دستهی گستردهای از دستگاهها ارائه میشود. علاوه بر گوشیهای اندرویدی که بهصورت پیشفرض مجهز به دستیار گوگل هستند، کاربران اندروید میتوانند نرمافزار اختصاصی آن را نیز برای گوشی خود دریافت کنند. گجتهای هوشمندی همچون گوگل هوم، ابزارهای پوشیدنی مبتنی بر Wear OS، تلویزیونهای هوشمند اندرویدی و خودروهای هوشمند مبتنی بر سیستمعامل اندروید، همگی از گوگل اسیستنت پشتیبانی میکنند. حتی کاربران iOS هم میتوانند اپلیکیشن اختصاصی گوگل اسیستنت را برای آیفون و آیپد دریافت کنند. گوگل دستیار هوشمند خود را در لپتاپهای اختصاصی گوگل بوک و تبلت گوگل اسلیت نیز عرضه میکند و اکثر کاربران Chrome OS میتوانند گوگل اسیستنت را در کرومبوک راهاندازی کنند. نکتهی مهم در استفاده از گوگل اسیستنت این است که کاربر پس از راهاندازی سرویس و اتصال آن بهحساب کاربری گوگل خود، باید بهصورت متناوب از آن استفاده کند تا هوش مصنوعی بهنوعی روند یادگیری را طی کند. با افزایش استفاده از دستیار هوشمند، کیفیت اطلاعات ارائهشدهی آنهم بهبود پیدا میکند و بهمرور اطلاعاتی متناسبتر با کاربر ارائه میدهد.
نحوه کار با گوگل اسیستنت
درگوشیهای اندروید، دکمه Home را فشار داده و نگهدارید یا بگویید Ok Google. در آی پد یا آیفون، باید برنامه Google Assistant را بازکنید و یا بگویید.OK Google شما همچنین میتوانید بهجای استفاده از فرامین صوتی، سؤال خود را تایپ کنید. علاوه بر روشهای بالا، میتوانید اپلیکیشن گوگل را بازکنید و Settings را انتخاب کنید، حالا Voice و سپس OK Google detection را انتخاب کنید. این دستیار هوشمند از هوش مصنوعی فوقالعادهای بهره میبرد، تواناییهای تشخیصی بالایی داشته و تقریباً قادر است به تمام سؤالات شما پاسخ دهد. جالب است بدانید که دستیار گوگل درک درستی از زمینهها دارد بهطور مثال اگر شما بپرسید که دنزل واشنگتن کی متولد شد؟ و بعد بپرسید چه فیلمهای مشهوری دارد؟ گوگل معنای واشنگتن را درک خواهد کرد که منظور شما ایالت واشنگتون نیست و منظور شما یک شخص است. دستیار گوگل میتواند با بسیاری از برنامه و سرویسها ارتباط برقرار کند.
گوگل اسیستنت فارسی
بهصورت پیشفرض، زبان دستیار هوشمند گوگل، انگلیسی است؛ اما شما میتوانید Google Assistant را با زبان فارسی استفاده کنید، کافی است به مسیر Setting>Voice>Languages بروید و زبان فارسی را از آنجا انتخاب کنید.
سخن آخر
اگر تابهحال از این قابلیت صوتی جذاب استفاده نکردهاید، با دانستن کمی زبان انگلیسی میتوانید بهراحتی فرمانهای صوتی خود را به Google Assistant بدهید تا بهسرعت جواب شمارا بدهد. شاید هنوز استفاده خیلی فراگیری را از این قابلیت مشاهده نکردهاید ولی بهمرور و در آینده، آنها بخشی از دنیای ما را شکل خواهند داد. پیشنهاد میکنیم از این قابلیت گوگل حتمآ استفاده کنید.